Bu site emekli olmuştur. Arşiv amaçlı olarak BT AKADEMİ sponsorluğunda yayın hayatına devam etmektedir.




C#nedir?com
 
Site İçi AramaSİTE İÇİ ARAMA
Üye Girişini AçÜye GİRİŞİ
Üye girişi için tıklayın.
Kullanıcı Adı
Şifre
 
Beni her zaman hatırla
Bir hafta boyunca kullanıcı bilgilerinizi kullanıcı çıkışı yapana kadar hatırlar. (Paylaşılan bilgisayarlarda önerilmez.)
 
Şifremi / Kullanıcı Adımı unuttum.
 
.net TV RSS GÜNCEL MAKALELER
emre TAŞ
Başlangıç
emre TAŞ
yazının devamı >
Hüseyin Çelik
Captcha ve Captcha'nın OCR ile analizi
Hüseyin Çelik
yazının devamı >
Önsel Akın
NHibernate
Önsel Akın
yazının devamı >
Mehmet Sencer Karadayı
Lightswitch' e Giriş
Mehmet Sencer Karadayı
yazının devamı >
emre TAŞ
Başlangıç
emre TAŞ
yazının devamı >
Makale Gönder Bende Yazmak İstiyorum
.net TV RSS.NET TV
Android OS Üzerinde Yazılım Geliştirme Android OS Üzerinde Yazılım Geliştirme - Kubilay Kulaoğlu
Android ile Programlamaya Başlangıç Android ile Programlamaya Başlangıç - kubilay Kulaoğlu
WPF-Chart  Kontrolü WPF-Chart Kontrolü - Görkem Sezgin
Silverlight'a Temel Bakış Silverlight'a Temel Bakış - Görkem Sezgin
Linq Teknolojisi Linq Teknolojisi - Görkem Sezgin
Video Gönder Bende Yayınlamak İstiyorum
anketAnket
.NET Yeniliklerini Takip Etmek Sizin İçin Nekadar Önemli ?


Diğer anketler ve sonuçları için tıklayın.
  Diğer Herşey
Sponsorlar
BT Akademi
Medya Portakal
Video Hosting Sponsoru
Csharpnedir.com bir Ineta üyesidir
Uzman Abi
Her Yönüyle C# - Sefer Algan
 
Microsoft .NET ve Güvenlik Kitabı Çıktı!
.NET Mimarisinin en önemli konularından birisi olan güvenlik ile ilgili ilk Türkçe kitap Yunus Emre Alpözen tarafından yayınlandı. Tamamen özgün bir içerik ile yazılan kitap Seçkin Yayınevi tarafından basıldı. Kitap hakkında detaylı bilgi için haberi okuyunuz.
İnsan hayatını kolaylaştıran teknoloji son hızla ilerlemektedir. Teknolojinin bu kadar hızlı ilerlemesinin en önemli sebebi, teknoloji de mükemmelin olmamasıdır. Her zaman var olandan daha iyisi vardır. Teknolojinin gelişimi, günlük hayatımızdaki tüm işlemlerin de birer birer bilgisayar ortamına aktarılmasına sebep olmuştur. Bu sayede, bilgisayar ortamına aktarılan işlemler çok daha hızlı yapılabilmesine karşın, bilgisayarlarda saklanan bilgilerin değerini de arttırmıştır.
Microsoft .NET ve Güvenlik
Yazar: Yunus Emre ALPÖZEN
Yayınevi: Seçkin Yayıncılık A.Ş.
ISBN: 975 347 922 0
320 Sayfa
Fiyatı: 14,75 YTL(14.750.000 TL)

Tamamen güvenilir bir sistem oluşturmak imkansızdır. Her sistemde güvenlik açıkları bulunmaktadır. Bilgisayarlardaki güvenlik açıkları yazılım ve donanımdaki hatalardan kaynaklanmaktadır. Donanımdan kaynaklanan hatalar günümüzde en aza indirgenmiş olsa bile, bilgisayardaki tüm bilgiler donanıma aktarılmaktadır. Donanım üzerinde de herhangi bir güvenlik sistemi olmadığı için her şeyin elektrik sinyalleri ile ifade edildiği bu seviyede, güvenlik sağlamak da imkansızdır. Öte yandan, güvenilir bir sistem oluşturabilmek için öncelikle yazılım güvenliğini sağlanmalıdır.
Genel amaçlı programlama dilleri ile her türlü uygulamayı geliştirebilirsiniz. Ancak geliştirdiğiniz uygulamanın güvenliğini sonradan bu uygulamaya entegre etmek zorundasınız. Microsoft .NET Framework, bu sorunu gidermek için, tüm programlama dillerini içeren ortak bir altyapı ve bu altyapı ile güvenliği sağlamayı önermiştir. Bu yüzden bu kitap tüm örnekler Microsoft .NET Frameworkte en çok kullanılan ve önerilen 4 programlama dilini (C#, VB.NET, C++.NET,J#) de içermektedir.

1. Bölüm, sistem güvenliğine yabancı olanlar için genel bir giriş niteliğindedir. Bu bölümde, sistem güvenliği, güvenlik servisleri, sistem güvenliğine yapılan saldırılar üzerinde durulmuştur. Birbirine çok karıştırılan ve çoğu zaman yanlış kullanılan hacker – cracker gibi güvenlik terimlerinin yanı sıra, bilgisayar virüsleri, solucanlar ve truva atları ilgili detaylı bilgileri de bu bölümde bulabilirsiniz. Ayrıca bilgisayar virüsünün genel çalışma algoritmasına da yer verilmiştir.

2. Bölüm, şifreleme teknikleri ve kriptoloji konularını içermektedir. Kuantum kriptografiden, dijital imzaya, rastgele sayı üretiminden klasik şifreleme tekniklerine kadar bir çok konu üzerinde durulmuştur. Ayrıca bahsi geçen tüm bu konular ile ilgili Microsoft .NET Framework yaklaşımına ve Microsoft .NET Framework ile gerçeklenmiş kod örneklerine yer verilmiştir.

3. Bölüm, sistem güvenliğinin başlıca servislerinden olan kimlik denetimini konu edinmiştir. Kerberos, aktif dizin gibi çokça kullanılan kimlik denetimi yaklaşımları ve şifre seçiminin nasıl yapılması gerektiği incelenmiştir.

4. Bölüm, yazılım güvenliği ve Microsoft .NET Framework ile sağlanan iki temel güvenlik sistemi yaklaşımı olan “Rol Bazında Güvenlik” ve “Kod Erişim Güvenliği” ’nin en ince detayına kadar incelendiği bölümdür Bu bölümde, XML Web Servislerinin güvenliği ve bu güvenliğin nasıl geliştirileceği de incelenmiştir.

5. Bölüm, yazılım güvenliğinden ayrıca nasıl güvenli yazılım geliştirileceği konularına değinmiştir. Kodlamadan kaynaklanan genel hatalar üzerinde durulmuştur. Kodlamadan kaynaklanan hataların en çok bilineni, “SQL Injection” ’in nasıl yapıldığından ve nasıl korunulması gerektiğinden bahsedilmiştir. ASP.NET uygulamalarının temel güvenlik ayarlarının nasıl yapılması gerektiği anlatılmış ve “Kod Erişim Güvenliği” ve “Rol Bazında Güvenlik” yaklaşımlarını beraber kullanan örnek bir güvenlik altyapısı yaklaşımı önerilmiştir.

 
  • Yazılan Yorumlar
  • Yorum Yaz
MAR
30
2005
Ben henüz kitabı alma fırsatım olmadı. Ama kitabı yazan Yunus Emre ALPÖZEN seminerlerine katılmıştım. Yunus Emre ALPÖZEN benim gözümde konusuna hakim bir izlenim uyandırdı. Özellikle bu konularda piyasada böyle bir kitap pek bulunmuyor. En kısa sürede kitabı almayı düşünüyorum.
Sayfalar : 1 
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi için tıklayın.
Üye değilseniz Üyel Ol linkine tıklayarak üyeliğinizi hemen başlatabilirisniz.
 
SON 10 Haber
» Uygulama Geliştirme Yarışması
» Microsoft Yazılım Teknolojileri
» BT Akademi Eğitim Takvimi
» BT Akademi Ankara'da
» BT Akademi’den MCPD Eğitimi...
» MVC Eğitiminde Kampanya
» İş İlanı : Avenn Group
» IT Proje Yönetimi
» ASP.Net MVC Framework Semineri
» Silverlight 3.0 Programı