Bu site emekli olmuştur. Arşiv amaçlı olarak BT AKADEMİ sponsorluğunda yayın hayatına devam etmektedir.




C#nedir?com
 
YAZAR HAKKINDA
Sefer Algan
Sefer Algan
http://www.seferalgan.com
İletişme geçmek için tıklayın.
71 Makalesi yayınlanmakta.
Yazar hakkında detaylı bilgi için tıklayın.
Yayınlanan diğer makaleleri için tıklayın.
İlgili etiketler: adindan asamasinda bilmiyor dalganin dalgasina dalgasinin durmayi gelistirme kodlama kurtulmus projenin projesi studio.net uygulama visual Alfa - Beta Sefer Algan
 
YAZI HAKKINDA
Türü : Serbest Köşe (?)
Serbest Köşede C#nedir?com üyelerinin hazırladıkları yazılar yayınlanır. Bu yazılar editör incelemesine girmeden yayınlanır.
Seviyesi : Orta
Kategori : Alfa - Beta
Yayınlanma Tarihi : 5.8.2009
Okunma Sayısı : 22968
Yorum Sayısı : 1     yorum yaz
Site İçi AramaSİTE İÇİ ARAMA
Üye Girişini AçÜye GİRİŞİ
Üye girişi için tıklayın.
Kullanıcı Adı
Şifre
 
Beni her zaman hatırla
Bir hafta boyunca kullanıcı bilgilerinizi kullanıcı çıkışı yapana kadar hatırlar. (Paylaşılan bilgisayarlarda önerilmez.)
 
Şifremi / Kullanıcı Adımı unuttum.
 
.net TV RSS Serbest KÖŞE (?)
Serbest Köşede C#nedir?com üyelerinin hazırladıkları yazılar yayınlanır. Bu yazılar editör incelemesine girmeden yayınlanır.
emre TAŞ
Silindi
emre TAŞ
yazının devamı >
emre TAŞ
silindi
emre TAŞ
yazının devamı >
emre TAŞ
silindi
emre TAŞ
yazının devamı >
emre TAŞ
silindi
emre TAŞ
yazının devamı >
emre TAŞ
silindi
emre TAŞ
yazının devamı >
Makale Gönder Bende Yazmak İstiyorum
.net TV RSSBlogroll
Turhal Temizer
Conda install environment.yml Package 21.12.2024
Turhal Temizer
Mac OS/X Removing CUDA 21.12.2024
Burak Selim Şenyurt
Rust ile ECS Yaklaşımını Anlamak 21.12.2024
Burak Selim Şenyurt
Birlikte Rust Öğrenelim Serisi 21.12.2024
  Diğer Herşey
Sponsorlar
BT Akademi
Medya Portakal
Video Hosting Sponsoru
Csharpnedir.com bir Ineta üyesidir
Uzman Abi
Her Yönüyle C# - Sefer Algan
Oslo Projesi
 
Kapat
Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle Arkadaşıma Gönder MySpace Del.Ico.Us Digg Facebook Google Mixx Reddit StumbleUpon

Microsoft durmayı bilmiyor, sevmiyor.!

Orcas kod adından yeni kurtulmuş, Visual Studio.NET 2008 dalgasına henüz yeni yakalanmışken yeni bir dalganın daha etkisine kapılmak  üzereyiz. Yeni dalgamız: Oslo. Yani bu seferki kod adımız Oslo.

Analiz, Tasarım, Kodlama ve Test. Bilinen en klasik ve en çok kullanılan proje geliştirme süreci olarak biliyoruz bu aşamaları. Kabaca, uzun br analiz sürecinden sonra iş süreçleri ve gereksinimler çıkarılır, iş süreçleri bir şekilde (uml yada flowchart ile) modellenir ve ardından deneyimli uygulama mimarları tasarım aşamasında işe koyulur. Projenin ana kolonları ve mimarisi belirlendikten sonra kodlama süreci başlarki bu sürece kadar yapılacak işin ana tanımı belli olmuştur, ne yapılacağı tam olarak bellidir. Programcıya çok iş  kalmamıştır. Programcıda görevini yerine getirdikden sonra eğer gerekli ise proje kabul testleri yapılır. Ve projemiz artık çalışan bir  uygulama olarak canlı yayına geçer.

Gayet hoş.! 

Peki Oslo dalgasının vizyonunun bu süreci artık "Analiz(Belki Biraz Tasarım), Test" şeklinde değiştireceğini söylersek inandırıcı olur mu? Evet yanlış duymadınız, Oslo dalgasının tam olarak amacı bu. Yani artık iş analistlerinin oluşturduğu modelleri print edilebilir birer  döküman olmaktan çıkarıp onları direkt olarak çalıştırabilir bir uygulamaya dönüştürmek. Tam olarak Model Güdümlü bir geliştirme  mimarisinden bahsediyoruz. Evet bir çoğumuz MDD yani Model Driven Devlopment terimini duyduk ama Microsoft'un bu konudaki çalışmaları bugüne kadar yetersizdi. Her ne kadar DSL(Domain Specific Language) Toolkit ile bu dalgaya yakalamaya çalışsada yeteri kadar başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Oslo dalgası ile bu konuda son sözünü söylemeye kararlı görünüyor. Hedef uygulamaların modellerken aynı zamanda  onların çalıştırılabilir bir uygulama olmasını sağlamak. Yani modeli yazıcıya çıktı olarak değil sunucuya bir uygulama olarak göndereceğiz  artık. Bu amaçla Microsoft  tanım tabanlı bir uygulama geliştirme dili, geliştirme ve modelleme araçları tasarlamayı düşünüyor. Bu vizyon  çerçevesinde Microsoft'un Software+Services konseptinede uygun olması açısından Oslo dalgasını başka ürünlerle de beslemeyi planlıyor.

Micrsosoft'un Oslo kod adlı dalgası, BizTalk Server 6, BizTalk Services 1, System Center 5, Visual Studio 10 ve .NET Framework 4.0  ürünleri ile birlikte hayat bulacağı belirtriliyor. 2009 başlarında bu dalganın ilk gerçek oluşumlarını göreceğimizi düşünüyorum. Bir

ihtimal 2008 sonlarında da ilk kıvılcımları çıkabilir.

Oslo projesi ile ilgili bir takım bağlantılarıda paylaşmak isterim.

http://www.microsoft.com/Presspass/press/2008/jun08/06-03TechEdDevPR.mspx
http://www.microsoft.com/soa/products/oslo.aspx
http://searchsoa.techtarget.com/news/article/0,289142,sid26_gci1280299,00.html

Meraklısına Not :  Microsoft'un Oslo vizyonuna benzer bir yapıyı BT Akademi yazılım ekibi olarak bizde kendi içimizde Otto projesi ile geliştirmiş bulunuyoruz. Henüz gelişim aşamasında olan projenin detaylarını çok yakın zaman içerisinde sizler paylaşıyor olacağım.

Makale:
Oslo Projesi Alfa - Beta Sefer Algan
  • Yazılan Yorumlar
  • Yorum Yaz
OCA
19
2011
Sayfalar : 1 
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi için tıklayın.
Üye değilseniz Üyel Ol linkine tıklayarak üyeliğinizi hemen başlatabilirisniz.
 
  • Bu Konuda Son 10
  • Eklenen Son 10
  • Bu Konuda Geçmiş 10
Bu Konuda Yazılmış Yazılmış 10 Makale Yükleniyor
Son Eklenen 10 Makale Yükleniyor
Bu Konuda Yazılmış Geçmiş Makaleler Yükleniyor